Žampionové špecle
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
250 dkg |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na kousky.
- Osmahneme je na másle s nakrájenou šunkou.
- Špecle vytvoříme z 250g polohrubé mouky, vejce, soli a 2dcl vody.
- Dáme je do vroucí vody a jakmile vyplavou jsou hotové.
- Přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se chutě propojily.
- Na závěr osolíme a posypeme sýrem.