Žampionové špecle

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 250 dkg
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 dl
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na kousky.
  2. Osmahneme je na másle s nakrájenou šunkou.
  3. Špecle vytvoříme z 250g polohrubé mouky, vejce, soli a 2dcl vody.
  4. Dáme je do vroucí vody a jakmile vyplavou jsou hotové.
  5. Přidáme ke směsi a lehce zahřejeme, aby se chutě propojily.
  6. Na závěr osolíme a posypeme sýrem.