Hovězí kari panaeng

Ingredience


Chilli paprička 0.5 ks
Cukr palmový 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 700 g
Kafirové listy 2 ks
Kari pasta suchá 2 polévková lžíce
Mléko kokosové 185 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Tamarindové pyré 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.
  2. Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.
  3. Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.