Suchá kari pasta
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička sušená |
2 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Galgan |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Krevetová pasta |
1 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 6 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dlouhé lusky chilli papriček zbavíme stopek, podélně je rozřízneme, abychom z nich vyňali semínka, namočíme je poté na 1 - 2 minuty do horké vody, aby změkly. Slijeme vodu a papriky na hrubo nasekáme.
- Ve hmoždíři rozdrtíme chilli papričky, citronovou trávu (bílou část) nakrájenou na tenká kolečka, 2,5 cm dlouhý na jemno nasekaný kus galgánu, vytvoříme co nejhladší pastu. Přidáme zbylé suroviny, ještě chvíli třeme a získáme jemnou jednolitou pastu. (V surovinách je garnátová pasta, kterou můžeme nahradit pastou krevetovou.) Česnek a šalotku na jemno rozsekáme, burské nesolené oříšky nasekáme.
- Pokud nemáme hmoždíř, můžeme směs rozmixovat. Dle potřeby přidáváme jedlý olej, aby se suroviny lépe spojily.
- Hotovou pastu můžeme spotřebovat, nebo jí uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Pasta nám v chladničce vydrží 2 týdny a v mrazničce 2 měsíce.