Orientální ovocný koláč

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 70 g
Cukr třtinový 100 g
Datle 350 g
Fíky čerstvé 350 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka ovesná 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Ořechy burské pražené 100 g
Sezam - semena 50 g
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor nakládaný 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.
  2. Troubu předehřejeme na 200C.
  3. Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.
  4. Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.
  5. Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.
  6. Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.