Orientální ovocný koláč
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
70 g |
Cukr třtinový |
100 g |
Datle |
350 g |
Fíky čerstvé |
350 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka ovesná |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Ořechy burské pražené |
100 g |
Sezam - semena |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor nakládaný |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Nejprve na vál nasypeme hladkou a ovesnou mouku, přidáme nakrájené máslo, špetku soli, moučkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vše prosekáme nožem a pak ze vzniklé drobenky vypracujeme soudržné těsto. Necháme zabalené ve fólii asi hodinu chladit v lednici.
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Kandovaný zázvor nakrájíme nadrobno. Fík omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme na dílky. Datle omyjeme, vypeckujeme a nadrobno nakrájíme.
- Plech vyložíme papírem na pečení, na něm rozválíme těsto na rovnoměrný plát a rozložíme na něj ovoce.
- Vytvoříme drobenku z hrubé mouky, hnědého cukru a rostlinného oleje tak, že vše smícháme a promneme prsty. Ovoce posypeme drobenkou, nasekanými arašídy a sezamovými semínky.
- Pečeme asi 30minut na středním roštu trouby.