Pálivé sladkokyselé nudle s garnáty

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Garnát obecný 8 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Nudle z fazolí mungo 200 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Vepřové maso mleté 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve namočíme asi na 10 minut nudlové zámotky do horké vody, aby změkly. Potom slijeme vodu a nudle nastříháme nůžkami na menší kousky.
  2. Ve vařící vodě vaříme asi 2 minuty mleté maso a vařečkou co nejvíce maso rozdrobíme. Vodu slijeme.
  3. V pánvi WOK rozpálíme olej a hodíme do něj všechny suroviny dle receptu (mimo jiné garnáty musí být vyloupané a vařené, nakládaný česnek nasekáme na kolečka, asijskou šalotku nakrájíme na kolečka, chilli papričky nakrájíme na tenké proužky, rajská jablíčka zbavená jadérek nakrájená na měsíčky) s výjimkou lístků bazalky a koriandru. Asi 1-2 minuty stále mícháme a restujeme. Potom přisypeme lístky aromatických bylin, zamícháme a podáváme.