Vepřové na kari chiang mai

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cukr palmový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 4 polévková lžíce
Pasta chiang mai 2 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Tamarindové pyré 3 polévková lžíce
Vepřová kýta 500 g
Voda pitná 500 ml
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat.
  2. V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu.
  3. Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá.