Vepřové na kari chiang mai
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cukr palmový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
4 polévková lžíce |
Pasta chiang mai |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Tamarindové pyré |
3 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci blanšírujeme kostičky vepřového masa ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté vodu slijeme a maso necháme důkladně okapat.
- V pánvi Wok rozpálíme olej a asi 2 minutu v něm smažíme česnek s kari pastou chiang mai a mícháme, až začne směs vonět. Přihodíme připravené vepřové maso, nasekané šalotky, 4 cm kus nastouhaného zázvoru a pražené nesolené burské oříšky. Vše krátce promícháme a přilijeme 500 ml vody, tamarindové pyré a přivedeme k varu.
- Nakonec vmícháme rybí omáčku a cukr a na mírném ohni vaříme asi jeden a půl hodiny, až bude maso opravdu velmi křehké. Bude-li třeba, přilijeme další vodu a vaříme maso tak dlouho, až se téměř rozpadá.