Houbové tofu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 0.25 kávová lžička
Hlíva ústřičná 200 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rýžový škrob 2 polévková lžíce
Shiitake houby 200 g
Vývar zeleninový 5 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme okapat na kostičky 2 x 3 cm nakrájené tužší bílé tofu (nebo sójový tvaroh). Vložíme do misky a zakapeme pár kapkami sezamového oleje, světlou sójovou omáčkou, posypeme mletým pepřem a na nudličky na jemno nastrouhaným zázvorem. Necháme 30 minut marinovat.
  2. V misce smícháme zeleninový vývar, světlou sójovou omáčku, kukuřičný škrob a cukr, aby vznikla hladká směs.
  3. V pánvi wok rozpálíme olej, na středně silném ohni smažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. K tomu přidáme všechny houby (zbavené tuhých nožiček, větší kusy rozpůlené) a restujeme za stálého míchání 3 - 4 minuty, dokud nezměknou. Zalijeme směsí z rýžového nebo kukuřičného škrobu, opatrně vmícháme kostičky tofu a ještě 1 - 2 minuty pomalu mícháme. Dle potřeby dokořeníme.
  4. Na talíři posypeme na šikmá kolečka nakrájenou cibulkou, mletým pepřem a na nudličky rozkrájenou jader zbavenou chilli papričkou.