Smažená míchaná zelenina

Ingredience


Brokolice čínská gai lohn 50 g
Česnek 4 stroužek
Chřest bílý 4 ks
Cibulka jarní 2 ks
Čínský hrachorový lusk 25 g
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 50 g
Kukuřice cukrová 4 ks
Mrkev kořen 0.5 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Paprika červená 55 g
Paprika žlutá 55 g
Vývar zeleninový 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
  2. Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
  3. V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
  4. V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
  5. Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.