Smažená míchaná zelenina
Ingredience
Brokolice čínská gai lohn |
50 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chřest bílý |
4 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Čínský hrachorový lusk |
25 g |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
50 g |
Kukuřice cukrová |
4 ks |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
55 g |
Paprika žlutá |
55 g |
Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.
- Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.
- V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.
- V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.
- Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.