Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami
Ingredience
Hrozinky |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
250 ml |
Mouka pohanková |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.
- Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.
- Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.
- Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.