Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami

Ingredience


Hrozinky 1 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko kokosové 250 ml
Mouka pohanková 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.
  2. Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.
  3. Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.
  4. Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.