Dip z avokáda

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Limetková šťáva 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve lehce nařízneme rajče na špici do kříže a na 20 sekund ponoříme do vařící vody, vyndáme ho, hned zchladíme a sloupneme slupku. Vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme dobře vyzrálá avokáda a rozmixujeme je. Přimícháme k nim jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, olivový olej, zakysanou smetanu, hrst sekaného koriandru, špetku soli a šťávu z limetky dle chuti.
  2. Dip je inspirován mexickou (guakmole) salsou a proto výborně chutná s kukuřičnými chipsy, nebo kukuřičnými extrudovanými tyčinkami.