Polévka s kukuřicí a čočkou

Ingredience


Čočka jedlá 25 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 330 g
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V cedníku čočku řádně propláchneme. Zeleninový vývar spolu s čočkou, nakrájeným zázvorem, sójovou omáčkou a cukrem přivedeme k varu. Vaříme 10 minut bez přikrytí. Sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Oheň poté zmírníme, hrnec přikryjeme a pozvolna vaříme 15 minut.
  2. V sherry rozmícháme škrobovou moučku na kaši, za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme kukuřici i s nálevem a povaříme ještě 2 minuty.
  3. V sezamovém oleji rozmícháme bílek, směs pomalu vmícháme do polévky. Polévku odstavíme a zamícháme. Bílek utvoří v polévce silnější nudličky. Dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a na kolečka nakrájenými chilli papričkami.