Polévka s kukuřicí a čočkou
Ingredience
Čočka jedlá |
25 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
330 g |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V cedníku čočku řádně propláchneme. Zeleninový vývar spolu s čočkou, nakrájeným zázvorem, sójovou omáčkou a cukrem přivedeme k varu. Vaříme 10 minut bez přikrytí. Sbíráme pěnu tvořící se na povrchu. Oheň poté zmírníme, hrnec přikryjeme a pozvolna vaříme 15 minut.
- V sherry rozmícháme škrobovou moučku na kaši, za stálého míchání vlijeme do polévky, přidáme kukuřici i s nálevem a povaříme ještě 2 minuty.
- V sezamovém oleji rozmícháme bílek, směs pomalu vmícháme do polévky. Polévku odstavíme a zamícháme. Bílek utvoří v polévce silnější nudličky. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a na kolečka nakrájenými chilli papričkami.