Bramborová polévka s masem

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 220 g
Brambory 2 ks
Cibulka jarní 3 ks
Mrkev kořen 1 ks
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Solamyl 2 polévková lžíce
Vepřová kýta 130 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kuřecím vývarem a lžící rýžového octa přivedeme k varu. Oheň poté zmírníme. Ve vodě rozpustíme škrobovou moučku a za stálého míchání vlijeme do mírně vroucího varu. Přivedeme opět k varu a vaříme do zhoustnutí.
  2. V misce promícháme na nudličky nakrájené maso se zbylým rýžovým octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
  3. Mrkev nakrájíme na nudličky, zázvor drobně pokrájíme, vše přidáme do polévky a povaříme 10 minut. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, červenou papriku na nudličky, bambusové výhonky necháme okapat, vše přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme z ohně.
  4. Hotovou polévku rozdělíme do misek a ihned servírujeme.