Bramborová polévka s masem
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
220 g |
Brambory |
2 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
130 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1 l |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kuřecím vývarem a lžící rýžového octa přivedeme k varu. Oheň poté zmírníme. Ve vodě rozpustíme škrobovou moučku a za stálého míchání vlijeme do mírně vroucího varu. Přivedeme opět k varu a vaříme do zhoustnutí.
- V misce promícháme na nudličky nakrájené maso se zbylým rýžovým octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Mrkev nakrájíme na nudličky, zázvor drobně pokrájíme, vše přidáme do polévky a povaříme 10 minut. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, červenou papriku na nudličky, bambusové výhonky necháme okapat, vše přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme z ohně.
- Hotovou polévku rozdělíme do misek a ihned servírujeme.