Pikantní rybí polévka
Ingredience
Bambusové výhonky |
100 g |
Chilli omáčka |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Filé rybí |
450 g |
Houby Shitake sušené |
15 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
- Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.
- Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme.