Pikantní rybí polévka

Ingredience


Bambusové výhonky 100 g
Chilli omáčka 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Filé rybí 450 g
Houby Shitake sušené 15 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Vývar rybí 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky.
  2. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.
  3. Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme.