Krevetová polévka

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Koření pěti vůní 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 125 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Potočnice 0.5 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar rybí 1 l
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.
  2. Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
  3. Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.
  4. Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.
  5. Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.