Krevetová polévka
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Koření pěti vůní |
0.5 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
125 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Potočnice |
0.5 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
1 l |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.
- Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.
- Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.
- Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.