Polévka se špenátem a tofu
Ingredience
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
1 balení |
Vývar asijský |
700 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.
- Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.