Polévka se špenátem a tofu

Ingredience


Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 125 g
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 1 balení
Vývar asijský 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.
  2. Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.