Čokoládová štola

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 200 g
Kakao - prášek 100 g
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 250 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve utřeme cukr s vejci. Potom vmícháme máslo a dále třeme.
  2. Troubu předehřejeme na 200C.
  3. Do utřené směsi přidáme po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a solí. Přilijeme mléko, opatrně vmícháme kakao a na závěr přilijeme rum.
  4. Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby, po 15ti minutách snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 45minut.