Čokoládová štola
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
200 g |
Kakao - prášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve utřeme cukr s vejci. Potom vmícháme máslo a dále třeme.
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Do utřené směsi přidáme po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a solí. Přilijeme mléko, opatrně vmícháme kakao a na závěr přilijeme rum.
- Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby, po 15ti minutách snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 45minut.