Polévka s krabím masem a zázvorem

Ingredience


Badyán 0.5 kávová lžička
Bobkový list 1 ks
Krab 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Omáčka sojová světlá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Vývar rybí 850 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kraby uvaříme, rozebereme, klepeta odložíme stranou a z ostatních částí vybereme maso.
  2. Pórek s mrkví očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s vývarem a bobkovým listem dáme do hrnce. Přivedeme k varu, poté oheň zmírníme a přikryté vaříme 10 minut. Přidáme krabí maso, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, badyán, přivedeme k varu a vaříme dalších 10 minut. Dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Polévku servírujeme v nahřáté polévkové míse ozdobenou krabími klepety a ihned podáváme.