Pikantní polévka s potočnicí
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Galgan |
2 polévková lžíce |
Kafirové listy |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Potočnice |
120 g |
Shiitake houby |
90 g |
Sýr Tofu - uzený |
250 g |
Tamarindová pasta |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava vývaru:
- Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme.
- Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme.
- Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka.
- Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu.
- Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky.