Pikantní polévka s potočnicí

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 1 ks
Galgan 2 polévková lžíce
Kafirové listy 1 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Potočnice 120 g
Shiitake houby 90 g
Sýr Tofu - uzený 250 g
Tamarindová pasta 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava vývaru:
  2. Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme.
  3. Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme.
  4. Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka.
  5. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu.
  6. Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky.