Dip z makrely

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Makrela uzená 1 ks
Mrkev kořen 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
  2. Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
  3. Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
  4. V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
  5. Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.