Dip z makrely
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Makrela uzená |
1 ks |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout.
- Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce.
- Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku.
- V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku.
- Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení.