Maminčin zelný salát s křenem
Ingredience
Cibule |
250 g |
Cukr krupice |
250 g |
Křen |
200 g |
Ocet jablečný |
250 ml |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Sůl mořská |
28 g |
Zelí hlávkové bílé |
2500 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 23 porcí
- Nejdříve nakrájíme najemno na nudličky bílé zelí a cibuli na kostičky. V míse vše smícháme a důkladně promačkáváme (namísto šlapání), až zelí pustí šťávu. K tomu přimícháme skleničku strouhaného čerstvého křenu. Necháme odležet asi hodinu v chladu a dochutíme solí, cukrem, pepřem a octem.
- Takto připravený salát je možno sníst hned, anebo jej namačkáme do umytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží až měsíc.