Lilkový salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté lilky nakrájíme na plátky, na rozpáleném oleji orestujeme, poté vyjmeme a necháme okapat, nejlépe na papírové utěrce. Ochutíme solí a pepřem.
- V misce nastrouháme nahrubo loupaná rajčata a najemno česnek. Přidáme lilek, jemně nasekanou petrželku - nať, promícháme a trochu pomačkáme. Celou směs ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Vše necháme vychladnout.