Vývar se zeleninou a kokosovým mlékem
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Kapie |
1 ks |
Kokosový krém |
400 ml |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Kukuřice mražená |
50 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Limetková šťáva |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
0.25 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1200 ml |
Žampiony čerstvé |
6 ks |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Nejdříve přivedeme k varu drůbeží vývar a vlijeme do něj kokosový krém. Přidáme pokrájené kuřecí maso, na jemno nakrájenou zeleninu a houby (pokud chceme dát polévce exotickou chuť, dáme místo žampionů houby shitake nebo hlívu ústřičnou).
- Ochutíme limetkovou šťávou (z 1-2 limetek), nastrouhaným zázvorem a solí. Vše povaříme 5 minut, vhodíme nasekaný koriandr a můžeme podávat.