Vývar se zeleninou a kokosovým mlékem

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Kapie 1 ks
Kokosový krém 400 ml
Koriandr čerstvý 1 hrst
Kukuřice mražená 50 g
Kuřecí prsa 500 g
Limetková šťáva 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 0.25 ks
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1200 ml
Žampiony čerstvé 6 ks
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve přivedeme k varu drůbeží vývar a vlijeme do něj kokosový krém. Přidáme pokrájené kuřecí maso, na jemno nakrájenou zeleninu a houby (pokud chceme dát polévce exotickou chuť, dáme místo žampionů houby shitake nebo hlívu ústřičnou).
  2. Ochutíme limetkovou šťávou (z 1-2 limetek), nastrouhaným zázvorem a solí. Vše povaříme 5 minut, vhodíme nasekaný koriandr a můžeme podávat.