Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cuketa |
2 ks |
Mungo klíčky |
200 g |
Olej palmový |
2 polévková lžíce |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
240 g |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.
- Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).
- Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.