Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cuketa 2 ks
Mungo klíčky 200 g
Olej palmový 2 polévková lžíce
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 240 g
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.
  2. Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).
  3. Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.