Penne s houbami na smetaně

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Těstoviny konzumní 400 g
Víno bílé 50 ml
Voda pitná 4 l
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.
  2. Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.
  3. Na talíři pokrm posypeme parmezánem.