Penne s houbami na smetaně
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Víno bílé |
50 ml |
Voda pitná |
4 l |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je.
- Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou.
- Na talíři pokrm posypeme parmezánem.