Treska na kedlubnách
Ingredience
Kari koření |
2 špetka |
Kedlubna |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rybu si připravíme tak, že filety pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Potom ji opečeme na oleji z obou stran.
- Chvilku před dokončením, asi 2 minuty, obložíme rybu osolenými hranolky nebo plátky kedlubny okořeněnými kari. Kedlubnu opékáme krátce, aby byla křehká a na skus. Vypneme hořáky a necháme pod pokličkou pokrm asi 2 minuty dojít.