Pražma s ořechovou krustou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
4 polévková lžíce |
Pražma |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rybí filety s kůží nakrájíme na kousky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a necháme odležet.
- Máslo smícháme s oříšky a koriandrem.
- Pekáček vymažeme olejem, položíme do něj rybu kůží dolů a nasypeme na ní ořechovou směs (mleté lískové oříšky a sekaný čerstvý koriandr). Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut.