Koláč se šproty, zeleninou a blaťáckým zlatem
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.25 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kapary |
12 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Šproty uzené |
1 balení |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Blaťácké zlato |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké a tuhé těsto na koláč, které se nelepí a dáme ho do lednice asi na 30 minut odležet.
- V mezidobí nakrájíme všechnu zeleninu na kolečka a plátky. Celer musíme nejdříve oloupat.
- V misce smícháme smetanu s vejci a citronovou šťávou, hořčicí, oreganem, strouhaným sýrem a solí. Můžeme přidat i pikantní koření.
- Pečící formu vyložíme těstem a vytvoříme vyšší okraje. Do těsta vlijeme smetanu a poklademe zeleninu, šproty a kapari. Pečeme 30-40 minut ve 180ti stupních.