Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem
Ingredience
Bobkový list |
5 ks |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Jehněčí plec |
800 g |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Krupice dětská |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
400 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno červené |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.
- Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.