Jehněčí guláš s kapustou a bramborovým knedlíkem

Ingredience


Bobkový list 5 ks
Brambory 1 kg
Česnek 6 stroužek
Cibule 3 ks
Jehněčí plec 800 g
Kapusta hlávková 0.5 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Krupice dětská 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 400 g
Nové koření celé 5 ks
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Víno červené 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme guláš. Osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, vložíme na větší kousky nakrájené jehněčí maso (plec), orestujeme a přidáme koření a rajský protlak. Zalijeme vínem a dolijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Osolíme ho, přivedeme k varu a dáme do horké trouby. Pečeme 20 minut přikryté a na závěr posledních 5 minut dopékáme odkryté. Jakmile je guláš hotový, dáme do něj na nudličky nakrájenou kapustu a odstavíme. Necháme přiklopené asi 10 minut dojít.
  2. Připravíme si bramborové knedlíky. Oloupane uvařené brambory nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy, osolíme a smícháme s mlékem a vejci. Směs vyklopíme na pomoučený vál a postupně do nich zaděláváme krupici s moukou tak, aby se těsto nelepilo. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut.