Taštičky vařené v páře
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 dl |
Pažitka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
8 polévková lžíce |
Bambusové výhonky konzervované |
30 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
150 g |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulky nakrájíme šikmo na kolečka a pažitku drobně nasekáme.
- V míse smícháme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme olej a vroucí vodu, vypracujeme hladké těsto. Prohněteme na pomoučeném válu, zabalíme do potravinářské fólie a půl hodiny necháme odpočinout.
- Náplň:
- Kuřecí maso, jarní cibulky drobně nakrájíme. Papriku zbavíme semen a drobně pokrájíme. Vše spolu s ostatními ingrediencemi řádně promícháme v míse.
- Těsto rozdělíme na 12 dílů, každý rozválíme na placku o průměru zhruba 12 cm. Na polovinu každé placky upravíme náplň, těsto přehneme a okraje stiskneme.
- Olej rozehřejeme na pánvi, taštičky v něm postupně dozlatova osmažíme. Osmažené taštičky rozložíme do pařáčku, dáme do rendlíku a přilijeme 125 ml vody. Přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 5 minut.
- Hotové taštičky upravíme na talíře, ozdobíme jarními cibulkami a pažitkou, zakapeme sójovou omáčkou a servírujeme.