Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mořský vlk |
4 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 ks |
Rajčatová šťáva |
1 hrnek |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.
- Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.