Mořský vlk zapečený s rajčaty a parmezánem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 80 g
Mořský vlk 4 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1 ks
Rajčatová šťáva 1 hrnek
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme filety z mořského vlka s kůží. Položíme je kůží dolů, osolíme, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a potřeného olivovým olejem. Rajčata loupaná z konzervy zbavíme nálevu (vylijeme ho do misky vedle), smícháme je s drceným česnekem a sekanou petrželkou a poklademe směs na filety. Filety posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným parmezánem a poklademe je plátky másla. Pečeme v troubě na 200 stupňů asi 15 minut.
  2. Mezitím, než se upeče ryba, na pánvičce rozpustíme máslo, vlijeme šťávu z rajčat a vodu zredukujeme a ochutíme solí.