Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 4 ks
Hřebíček 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Povidla švestková 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Švestky sušené 1 hrst
Sýr Ricotta 250 g
Tymián sušený 1 špetka
Vepřová panenka 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
  2. Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.
  3. Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.
  4. Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.