Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
4 ks |
Hřebíček |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Povidla švestková |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Švestky sušené |
1 hrst |
Sýr Ricotta |
250 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřová panenka |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si vyřízneme do panenky kapsy. Naplníme je na tenké nudličky nakrájenými švestkami, smíchanými s povidly, olivovým olejem a sekanými oříšky. Maso ještě potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet.
- Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme ji do lednice.
- Mezitím orestujeme oloupané vařené brambory (nebo noky) na oleji se solí.
- Maso opečeme zprudka ze všech stran a potom dopékáme na mírném ohni. Můžeme přidat kapky koňaku, osolíme, opepříme.