Taštičky z rýžového papíru
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kaštany vodní |
25 g |
Krevety tygří - loupané |
230 g |
Olej rostlinný |
1.5 dl |
Omáčka Hoisin |
2 kávová lžička |
Omáčka švestková |
3 dl |
Rýžový papír |
8 plátek |
Sherry brandy |
2 kávová lžička |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme.
- Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky.
- Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.
- Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou.