Taštičky z rýžového papíru

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kaštany vodní 25 g
Krevety tygří - loupané 230 g
Olej rostlinný 1.5 dl
Omáčka Hoisin 2 kávová lžička
Omáčka švestková 3 dl
Rýžový papír 8 plátek
Sherry brandy 2 kávová lžička
Solamyl 2 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme.
  2. Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky.
  3. Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.
  4. Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou.