Křupavé taštičky won ton

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Shiitake houby 60 g
Sůl 1 špetka
Těsto Wonton 16 plátek
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
  2. Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  3. Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
  4. Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  5. Příprava omáčky:
  6. Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
  7. Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.