Křupavé taštičky won ton
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Shiitake houby |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Těsto Wonton |
16 plátek |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
- Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
- Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- Příprava omáčky:
- Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
- Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.