Kaše na měsíc

Ingredience


Brambory 1500 g
Fenykl obecný 1 kávová lžička
Hovězí libové 1 kg
Karotka 3000 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí nebo jiné libové maso omyjeme a povaříme se špetkou soli v 0,5 l vody i s fenyklovými semínky 45 minut v tlakovém hrnci.
  2. Neloupané brambory omyjeme, očistíme a povaříme asi 40 minut.
  3. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
  4. Mrkev očistíme a omejeme a uvaříme v masovém vývaru v tlakovém hrnci.
  5. Hotové masové kostičky s mrkví rozmixujeme a doléváme pro vláčnost bujonem. Brambory prolisujeme lisem nebo mixérem a smícháme se směsí masa a mrkve.
  6. Kaši rozdělíme na jednotlivé porce a zamrazíme. V mrazničce vydrží až 2 měsíce.