Kaše na měsíc
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Fenykl obecný |
1 kávová lžička |
Hovězí libové |
1 kg |
Karotka |
3000 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté hovězí nebo jiné libové maso omyjeme a povaříme se špetkou soli v 0,5 l vody i s fenyklovými semínky 45 minut v tlakovém hrnci.
- Neloupané brambory omyjeme, očistíme a povaříme asi 40 minut.
- Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
- Mrkev očistíme a omejeme a uvaříme v masovém vývaru v tlakovém hrnci.
- Hotové masové kostičky s mrkví rozmixujeme a doléváme pro vláčnost bujonem. Brambory prolisujeme lisem nebo mixérem a smícháme se směsí masa a mrkve.
- Kaši rozdělíme na jednotlivé porce a zamrazíme. V mrazničce vydrží až 2 měsíce.