Krevety s fagarou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
450 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Pepř sečuánský |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričku zbavíme semen a drobně pokrájíme. Zázvor nastrouháme a česnek prolisujeme.
- Pepř, sůl a fagaru (sečuánský pepř) utlučeme v hmoždíři. Směs smícháme s cukrem a odložíme stranou.
- Krevety opláchneme, osušíme papírovými ubrousky. Vložíme do rozehřátého oleje, přidáme chilli papričku, zázvor a česnek a vše opékáme 5 minut za stálého míchání. Přidáme fagarovou směs a zastálého míchání ještě 1 minutu opékáme.
- Krevety upravíme do předehřátých misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme s krabími kroketami.