Krevety s fagarou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 450 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř sečuánský 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričku zbavíme semen a drobně pokrájíme. Zázvor nastrouháme a česnek prolisujeme.
  2. Pepř, sůl a fagaru (sečuánský pepř) utlučeme v hmoždíři. Směs smícháme s cukrem a odložíme stranou.
  3. Krevety opláchneme, osušíme papírovými ubrousky. Vložíme do rozehřátého oleje, přidáme chilli papričku, zázvor a česnek a vše opékáme 5 minut za stálého míchání. Přidáme fagarovou směs a zastálého míchání ještě 1 minutu opékáme.
  4. Krevety upravíme do předehřátých misek, ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a servírujeme s krabími kroketami.