Tofu tempura

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 300 ml
Česnek 1 stroužek
Med včelí 2 kávová lžička
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Sherry brandy 5 polévková lžíce
Zázvor celý 1 kávová lžička
Baby kukuřice 130 g
Cuketa 130 g
Karotka baby 130 g
Lilek 2 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1.5 dl
Pórek 130 g
Sýr sójový - Tofu 230 g
Zázvor celý 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
  2. Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.
  3. Těsto:
  4. Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.
  5. Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.
  6. Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.
  7. Omáčka:
  8. Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.
  9. K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.