Tofu tempura
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
300 ml |
Česnek |
1 stroužek |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Sherry brandy |
5 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Baby kukuřice |
130 g |
Cuketa |
130 g |
Karotka baby |
130 g |
Lilek |
2 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1.5 dl |
Pórek |
130 g |
Sýr sójový - Tofu |
230 g |
Zázvor celý |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm.
- Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu.
- Těsto:
- Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C.
- Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple.
- Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu.
- Omáčka:
- Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku.
- K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku.