Čokoládový koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka polohrubá |
170 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve si připravíme čokoládu, kterou nastrouháme nahrubo. Rozetřeme vejce s cukrem..cca 10minut, poté přidáme nastrouhanou čokoládu, 150g mouky a nakonec opatrně vmícháme smetanu.
- Troubu předehřejeme na 190C.
- Otevírací formu vymažeme, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme asi 40minut tak, aby koláč uprostřed zůstal vláčný.
- Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.