Čokoládový koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 125 g
Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka polohrubá 170 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme čokoládu, kterou nastrouháme nahrubo. Rozetřeme vejce s cukrem..cca 10minut, poté přidáme nastrouhanou čokoládu, 150g mouky a nakonec opatrně vmícháme smetanu.
  2. Troubu předehřejeme na 190C.
  3. Otevírací formu vymažeme, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme asi 40minut tak, aby koláč uprostřed zůstal vláčný.
  4. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.