Rybí smaženky s okurkovým salátem
Ingredience
Cibulka jarní |
12 ks |
Filé rybí |
1 kg |
Kari pasta červená |
1 dl |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 dl |
Vejce slepičí |
1 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Glutasol |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.
- Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.
- Příprava salátu:
- Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.
- Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.