Rybí smaženky s okurkovým salátem

Ingredience


Cibulka jarní 12 ks
Filé rybí 1 kg
Kari pasta červená 1 dl
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 dl
Vejce slepičí 1 ks
Chilli paprička 2 ks
Glutasol 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 1.5 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koriandr a jarní cibulky drobně nakrájíme. Maso zbavíme kostí a rozmixujeme s koriandrem, vejcem a kari pastou. Hmotu vložíme do mísy, přidáme jarní cibulky a řádně promícháme. Ze směsi pomocí 2 lžic vytvoříme kuličky a mírně je zploštíme.
  2. Rybí smaženky vkládáme do rozehřátého oleje na vysokou teplotu a smažíme dozlatova po obou stranách. Odkládáme je na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný olej. Udržujeme je teplé, dokud nejsou všechny hotové.
  3. Příprava salátu:
  4. Okurku oloupeme a spolu se šalotkou nastrouháme. Chilli papričky zbavíme semen, drobně pokrájíme, přidáme k okurkám a šalotkám. Poté přidáme rybí omáčku, drcené sušené garnáty a limetovou šťávu.
  5. Ozdobíme chilli papričkami nakrájenými do tvaru květiny a servírujeme s teplými rybími smaženkami.