Měšce s houbami

Ingredience


Chilli paprička 0.5 ks
Cibulka jarní 2 ks
Kukuřice cukrová 90 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Shiitake houby 3 ks
Sůl 0.75 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby vložíme do hrnce, přelijeme horkou vodou a necháme 25 minut odstát, aby změkly.
  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce, mírně promícháme. Poté přilijeme vodu, kypřicí prášek a sůl. Řádně promícháme a vypracujeme měkké těsto. Těsto prohněteme na pomoučeném vále, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 5 minut odpočinout. Těsto tím nabude na objemu při vaření v páře. Houby vyjmeme, necháme okapat, odstraníme střední části a drobně pokrájíme.
  3. Jarní cibulky a chilli papričku rozkrájíme.
  4. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme houby, cibulky, kukuřici, chilli papričku a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Vmícháme sójovou pastu a poté odstavíme z ohně.
  5. Z těsta vytvoříme dlouhý váleček, rozdělíme na 24 stejně velkých kousků. Z každého vytvoříme placičku, doprostřed vložíme lžičku náplně. Okraje přehneme přes náplň, přitiskneme k sobě a mírně zakroutíme tak, aby se měšce uzavřely. Takto připravené měšce vložíme do pařáku, přikryjeme a vaříme v páře 14 minut.
  6. Měšce servírujeme horké.