Měšce s houbami
Ingredience
Chilli paprička |
0.5 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kukuřice cukrová |
90 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Shiitake houby |
3 ks |
Sůl |
0.75 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby vložíme do hrnce, přelijeme horkou vodou a necháme 25 minut odstát, aby změkly.
- Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce, mírně promícháme. Poté přilijeme vodu, kypřicí prášek a sůl. Řádně promícháme a vypracujeme měkké těsto. Těsto prohněteme na pomoučeném vále, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 5 minut odpočinout. Těsto tím nabude na objemu při vaření v páře. Houby vyjmeme, necháme okapat, odstraníme střední části a drobně pokrájíme.
- Jarní cibulky a chilli papričku rozkrájíme.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme houby, cibulky, kukuřici, chilli papričku a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Vmícháme sójovou pastu a poté odstavíme z ohně.
- Z těsta vytvoříme dlouhý váleček, rozdělíme na 24 stejně velkých kousků. Z každého vytvoříme placičku, doprostřed vložíme lžičku náplně. Okraje přehneme přes náplň, přitiskneme k sobě a mírně zakroutíme tak, aby se měšce uzavřely. Takto připravené měšce vložíme do pařáku, přikryjeme a vaříme v páře 14 minut.
- Měšce servírujeme horké.