Čokoládový koláč s kakaem a mandlemi
Ingredience
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr krupice |
100 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Mandle |
5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme žloutky s cukrem, postupně přimícháme maizenu, kakao, 80g másla a rozehřátou čokoládu.
- Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nešleháme.
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Formu vložíme do pekáče naplněného do poloviny vodou a dáme do trouby. Pečeme 50-60minut. Hotový koláč vyklopíme na talíř.
- Na pánvi zprudka opražíme nahrubo nakrájené mandle, nasypeme na koláč a poprášíme kakaem.