Čokoládový koláč s kakaem a mandlemi

Ingredience


Čokoláda hořká 125 g
Cukr krupice 100 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Mandle 5 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme žloutky s cukrem, postupně přimícháme maizenu, kakao, 80g másla a rozehřátou čokoládu.
  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi. Nešleháme.
  3. Troubu předehřejeme na 180C.
  4. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Formu vložíme do pekáče naplněného do poloviny vodou a dáme do trouby. Pečeme 50-60minut. Hotový koláč vyklopíme na talíř.
  5. Na pánvi zprudka opražíme nahrubo nakrájené mandle, nasypeme na koláč a poprášíme kakaem.