Ratatouille s mletým masem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Cuketa |
200 g |
Hovězí maso mleté |
150 g |
Lilek |
150 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pořádně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory. Takto připravené brambory osmahneme na lžičce oleje ještě s mletým masem a 100 ml vody a podusíme 5 minut. Rajčata pod horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Cukety a lilek bez slupky také nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Vše vaříme asi 15 minut. V případě nutnosti dolijeme vodu.
- Přimícháme smetanu, rajský protlak, olej a najemno nasekanou petrželku.
- Podáváme buď takto uvařené, nebo rozmixované na kaši.