Ratatouille s mletým masem

Ingredience


Brambory 400 g
Cuketa 200 g
Hovězí maso mleté 150 g
Lilek 150 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pořádně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory. Takto připravené brambory osmahneme na lžičce oleje ještě s mletým masem a 100 ml vody a podusíme 5 minut. Rajčata pod horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Cukety a lilek bez slupky také nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Vše vaříme asi 15 minut. V případě nutnosti dolijeme vodu.
  2. Přimícháme smetanu, rajský protlak, olej a najemno nasekanou petrželku.
  3. Podáváme buď takto uvařené, nebo rozmixované na kaši.