Sladkokyselá vepřová žebírka

Ingredience


Ananas 300 g
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kompot ananasový 300 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 150 ml
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Vepřová žebra 2 kg
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a ananas nakrájíme na kroužky.
  2. V míse smícháme zázvor, sójovou omáčku, cukr, sherry, rajčatový protlak a kostičky ananasu. Žebírka v marinádě několikrát obrátíme, poté do ní položíme, přikryjeme potravinářskou fólií a marinujeme při pokojové teplotě nejdéle 2 hodiny.
  3. Poté žebírka vložíme do grilu a grilujeme půl hodiny za občasného potírání marinádou. Potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut. Ananasové kroužky grilujeme 5 minut na každé straně.
  4. Žebírka rozdělíme na talíře, obložíme kroužky ananasu a servírujeme.