Sladkokyselá vepřová žebírka
Ingredience
Ananas |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Kompot ananasový |
300 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
150 ml |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
2 kg |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a ananas nakrájíme na kroužky.
- V míse smícháme zázvor, sójovou omáčku, cukr, sherry, rajčatový protlak a kostičky ananasu. Žebírka v marinádě několikrát obrátíme, poté do ní položíme, přikryjeme potravinářskou fólií a marinujeme při pokojové teplotě nejdéle 2 hodiny.
- Poté žebírka vložíme do grilu a grilujeme půl hodiny za občasného potírání marinádou. Potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut. Ananasové kroužky grilujeme 5 minut na každé straně.
- Žebírka rozdělíme na talíře, obložíme kroužky ananasu a servírujeme.