Krevetová omeleta fu jong
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Sójové výhonky |
180 g |
Solamyl |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Žampiony čerstvé |
180 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu.
- Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
- Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty.
- Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme.
- Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem.