Krevetová omeleta fu jong

Ingredience


Krevety tygří - loupané 350 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Sójové výhonky 180 g
Solamyl 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Žampiony čerstvé 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu.
  2. Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
  3. Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty.
  4. Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme.
  5. Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem.