Kousky krůtího masa

Ingredience


Bazalka 0.5 kávová lžička
Brambory 300 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cuketa 300 g
Krůtí prsa 150 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Olej kukuřičný 0.5 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme brambory ve slupce asi 25 minut. Krůtí maso nakrájíme na 3 cm dlouhé nudle. Pokapeme je citronovou šťávou a posypeme bazalkou.
  2. Umyjeme a oloupeme cukety a nahrubo nastrouháme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso ze všech stran a přilijeme smetanu. Dusíme pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Přidáme nastrouhanou cuketu a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.
  4. Brambory slejeme, oloupeme a část brambor vidličkou rozmačkáme. K tomu přidáme z pánve cukety s masem. Vše ještě rozkrájíme na menší kousky, přidáme olej a vše promícháme.