Kousky krůtího masa
Ingredience
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Brambory |
300 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cuketa |
300 g |
Krůtí prsa |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej kukuřičný |
0.5 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Uvaříme brambory ve slupce asi 25 minut. Krůtí maso nakrájíme na 3 cm dlouhé nudle. Pokapeme je citronovou šťávou a posypeme bazalkou.
- Umyjeme a oloupeme cukety a nahrubo nastrouháme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso ze všech stran a přilijeme smetanu. Dusíme pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Přidáme nastrouhanou cuketu a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.
- Brambory slejeme, oloupeme a část brambor vidličkou rozmačkáme. K tomu přidáme z pánve cukety s masem. Vše ještě rozkrájíme na menší kousky, přidáme olej a vše promícháme.