Vaječný koláč s jablkem
Ingredience
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Jablka |
1 ks |
Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Ovesné vločky |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Do mouky, ovesných vloček, soli a mléka přidáme žloutky a smícháme v těsto. Z bílku ušleháme sníh a také opatrně vmícháme.
- Oloupané, omyté a rozčtvrcené jablko zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejeme tuk a těsto do něj vlijeme a poklademe ho plátky jablka. Koláč usmažíme dozlata, otočíme ho a osmažíme i z druhé strany.
- Posypeme moučkovým cukrem.