Bramborové hranolky po čínsku

Ingredience


Brambory 650 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej rostlinný 8 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sůl mořská 1 polévková lžíce
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.
  3. Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.
  4. Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
  5. Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.