Bramborové hranolky po čínsku
Ingredience
Brambory |
650 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
8 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.
- Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.
- Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
- Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.