Vláčná míchaná vejce
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
12 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve nalijeme do hrnce 2,5 cm vody a zahřejeme do varu. Vedle dáme do žáruvzdorné mísy máslo nakrájené na kousky a rozklepnutá vejce, která posolíme.
- Mísu dáme na hrnec nad vodní lázeň a šleháme je metličkou 5-6 minut, dokud vejce nezhoustnou a nezačnou se srážet v malé kousíčky.
- Misku sundáme z páry a do vajec vmícháme smetanu, která vytvoří krémovější směs. Podáváme ihned.