Krevetový salát

Krevetový salát - obrázek

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Krevety tygří - loupané 350 g
Mango 1 ks
Nudle čínské vaječné 250 g
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Ředkev bílá 80 g
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sójové výhonky 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.
  2. Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.
  3. Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.
  4. Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.