Krevetový salát
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Mango |
1 ks |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Ředkev bílá |
80 g |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sójové výhonky |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety uvaříme v polovině dávky vody. Vaječné nudle vložíme do mísy, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a necháme 10 minut odstát. Mango a ředkve nakrájíme na tenké nudličky a cibulky pokrájíme.
- Slijeme vodu z nudlí, nudle necháme okapat, osušíme papírovými utěrkami. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nudle a opékáme 5 minut za stálého obracení. Wok odstavíme, přidáme sezamový olej, sezam, sójové výhonky a vše řádně promícháme.
- Mango, cibulky, ředkve a krevety smícháme v míse, přidáme sójovou omáčku a sherry a vše promícháme.
- Směs s nudlemi upravíme na mísu a servírujeme ještě teplé.