Tříbarevná omeleta
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V menší pánvi rozehřejeme lžičku másla a opražíme na ní najemno nakrájenou šalotku. Pánev odstavíme.
- Ve velké míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně do tří misek. Do jedné misky dáme najemno nakrájenou petržel, bazalku a tymián, do druhé připravenou šalotku a do třetí na kostičky nakrájené rajče.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na tuk vylijeme rovnoměrně po celém dně vajíčka z jedné misky. Jakmile zatuhne, obrátíme ji a opečeme. Sundáme ji z pánve na talířek. Stejně osmažíme další dvě omelety. Rovnou z pánve vždy klademe jednu omeletu na druhou, aby vznikl třípatrový stoh. Ten rozkrájíme na klínky a ještě teplé hned podáváme.