Čokoládový koláč s rumem
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.
- Troubu předehřejeme na 210C.
- Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.
- Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.
- Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.