Čokoládový koláč s rumem

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka polohrubá 200 g
Rum 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.
  2. Troubu předehřejeme na 210C.
  3. Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.
  4. Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.
  5. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.